Jól esne egy kézműves fagylalt?

Fagylaltot régóta fogyasztunk, igaz, a kezdetekben ez elsősorban az uralkodók és a gazdagok kiváltsága volt. Idővel aztán a fagyi fogyasztásának lehetőség eljutott a szélesebb néprétegekhez is.

Észak-Olaszországból érkezett cukrászok Magyarországon már a 18. századtól árultak fagylaltot. A kornak megfelelően latin és német kifejezések is találunk, ha korabeli leírásokban fagylaltról vagy fagylaldákról olvasunk. Megmosolyogtató a hideg nyalat elnevezés, amely sokak nemtetszését váltotta ki annak idején, nem is ragadt meg a magyar nyelvben. Az itáliai gyökerek annál inkább élnek bennünk, a gelato szó a jó minőségű, finom fagylaltot jelenti a magyaroknak.

Bár nincs, aki ma úgy kiáltana fel: lemegyek a fagylaldába egy hideg nyalatért, ennek ellenére szerintem mindenki megérti a jelentését. Mert a fagyizás nyelve közös, kellemes, hűsítő édesség önmagában vagy egy étkezés után elfogyasztva. A Dr. Gelato fagylaltjai a legjobb minőséget képviselő kézműves termékek. Kényeztesse cukrászdája, étterme vendégeit a Dr. Gelato prémium fagylaltkészítményeivel. Rugalmas, partnerközpontú kiszolgálás, évtizedes szakmai tapasztalattal és vendégelégedettséggel.

Készül a szezonra? Várjuk megtisztelő érdeklődését, ha most nyitja meg cukrászdáját, fagyizóját, éttermét, de meglévő vendéglátóhelyek kínálatának kibővítéséhez, vendégkörének növeléséhez is nagyszerű eszköz a Dr. Gelato fagylalt.

Regisztráljon az oldalunkon és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot.