Jól esne egy kézműves fagylalt?
Fagylaltot régóta fogyasztunk, igaz, a kezdetekben ez elsősorban az uralkodók és a gazdagok kiváltsága volt. Idővel aztán a fagyi fogyasztásának lehetőség eljutott a szélesebb néprétegekhez is.
Észak-Olaszországból érkezett cukrászok Magyarországon már a 18. századtól árultak fagylaltot. A kornak megfelelÅ‘en latin és német kifejezések is találunk, ha korabeli leÃrásokban fagylaltról vagy fagylaldákról olvasunk. Megmosolyogtató a hideg nyalat elnevezés, amely sokak nemtetszését váltotta ki annak idején, nem is ragadt meg a magyar nyelvben. Az itáliai gyökerek annál inkább élnek bennünk, a gelato szó a jó minÅ‘ségű, finom fagylaltot jelenti a magyaroknak.
Bár nincs, aki ma úgy kiáltana fel: lemegyek a fagylaldába egy hideg nyalatért, ennek ellenére szerintem mindenki megérti a jelentését. Mert a fagyizás nyelve közös, kellemes, hűsÃtÅ‘ édesség önmagában vagy egy étkezés után elfogyasztva. A Dr. Gelato fagylaltjai a legjobb minÅ‘séget képviselÅ‘ kézműves termékek. Kényeztesse cukrászdája, étterme vendégeit a Dr. Gelato prémium fagylaltkészÃtményeivel. Rugalmas, partnerközpontú kiszolgálás, évtizedes szakmai tapasztalattal és vendégelégedettséggel.
Készül a szezonra? Várjuk megtisztelÅ‘ érdeklÅ‘dését, ha most nyitja meg cukrászdáját, fagyizóját, éttermét, de meglévÅ‘ vendéglátóhelyek kÃnálatának kibÅ‘vÃtéséhez, vendégkörének növeléséhez is nagyszerű eszköz a Dr. Gelato fagylalt.