Mióta nyal vissza a fagyi?

Azt nem tudjuk, hogy az ókori Kínában ismerték-e a "visszanyal a fagyi" mondást, de fagylaltot ott már 5000 évvel ezelőtt is készítettek.

Ugyanis hiba lenne azt gondolni, hogy hűtött termékek csak azóta léteznek, amióta feltalálták az elektromosságot és létezik hűtőszekrény. Megoldották ezt hóval és jéggel. A fagylaltkészítés lényegét tekintve azóta sem változott, hiszen alapként akkor is tejet használtak hozzá, amit gyümölcsökkel ízesítettek. A fagylalt idővel Ázsián keresztül eljutott Európába is, Itálián keresztül pedig Magyarországra is.

Néhány évtizeddel ezelőtt a cukrászdák fagylaltkínálata kimerült a csokoládé, vanília, puncs "szentháromságban". Azután eljött a fagyi forradalom és hirtelen olyan ízbőség lett, hogy az ember választani sem tudott. Amikor 20-30 vagy akár 40 fajta ízből kell összeállítanunk a két-három gombócos fagylaltunkat, nem könnyű megtalálni a legvonzóbb kombinációt.

A Dr. Gelato kézműves fagylaltműhelyében megközelítőleg 60 klasszikus ízű fagylaltot, több mint 20 fajta cukormentes (stevial édesített) fagylaltot és szezonalitástól függően 4-5 prémium ízű fagylaltot tudunk elkészíteni. Ez a választék minden partnerünk számára izgalmas kínálatot biztosít, amely előtt lehet, hogy hosszasan fog válogatni a kedves vendég, de a végén elégedetten fog távozni.

Regisztráljon az oldalunkon és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot.