Hírek, cikkek
Ízek és ízlések - milyen a jó kézműves fagylalt, a valódi gelato
Melyik a jó fagylaltozó: ahol nagyon nagy adagot adnak? Csábító tud lenni, amikor azt látjuk, hogy hatalmas mennyiségű fagylaltot raknak a tölcsérünkbe, de nem árt tudni, hogy fagylalt és fagylalt között nagyon komoly minőségi...
Az igazi gelato - kézműves fagylalt olasz alapanyagokból
Aki járt már Olaszországban, az jó eséllyel kóstolt ottani fagylaltot, azaz gelatót. Így azt is megtapasztalta, hogy ott nem gombócot adnak, hanem spatulával kenik fel a megfelelő adagot. De nem csak ez a különbség az igazi galeto és...
Jól esne egy kézműves fagylalt?
Fagylaltot régóta fogyasztunk, igaz, a kezdetekben ez elsősorban az uralkodók és a gazdagok kiváltsága volt. Idővel aztán a fagyi fogyasztásának lehetőség eljutott a szélesebb néprétegekhez is. Észak-Olaszországból érkezett...
Mióta nyal vissza a fagyi?
Azt nem tudjuk, hogy az ókori Kínában ismerték-e a "visszanyal a fagyi" mondást, de fagylaltot ott már 5000 évvel ezelőtt is készítettek. Ugyanis hiba lenne azt gondolni, hogy hűtött termékek csak azóta léteznek, amióta...